Начало За компании За студенти Регистрирани компании ВУЗ с регистрирани студенти Партньори История Галерия

ВУЗ-овете са подредени по реда на постъпване на регистрациитеНов български университет е учреден на 18 септември 1991 година с решение на Великото народно събрание. НБУ получава институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация за максималния период в три поредни акредитации – през 2001, 2006 и 2012 г. През 2004 г. НБУ е акредитиран от най-големия университет за дистанционно обучение в Европа The Open University.


Софийски университет "Св. Климент Охридски" е най-старото висше учебно заведение в България. Основан е на 1 октомври 1888 г., а сградата на университета е построена между 1924 и 1934 г. с финансовата подкрепа на братята Евлоги Георгиев и Христо Георгиев. Университетът има 16 факултета и три отдела, в които над 21 000 студенти получават образование. В последните години той неизменно е класиран като водещ университет в България според национални и международни класации и постоянно присъства в QS World University Rankings, където е сред най-добрите университети в света, попадайки в първите 4%.


Университетът за национално и световно стопанство е най-старият, най-ав­торитетният и най-големият бизнес университет в България и Югоизточна Европа. Усилията на академичното ръководство са насочени към големите цели - университетът, както винаги от създаването си досега, да подготвя елита на страната ни, да бъде лидер в българското висше образование, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство и предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование, да предлага конкурентоспособни образователни услуги.


Висше училище по агробизнес и развитие на регионите е правоприемник на Висше училище „Земеделски колеж”.През 2012 г. Висше училище по агробизнес и развитие на регионите стана член на Алианса на университетите от Централна и Източна Европа.През 2015 г. Висше училище стана член на Асоциацията на Вишеградските университети - Visegrad University Association (VUA).Висше училище по агробизнес и развитие на регионите е член на European Association of Institutions in Higher Education.Висше училище по агробизнес и развитие на регионите се явява най-голямата образователна институция, създаваща кадри за развитие на регионите и агробизнеса.


©2020 bapm.bg. Всички права запазени.